sâmbătă, 22 mai 2010

Cartea de Aur/ Capitolul 3

Astazi va proiectez de la Marea Centura Electronica; din inima orasului de Aur se proiecteaza Razele Gemene deasupra carora stau vorba, lumina si sunetul.
Trebuie sa stiti ca deasupra principalelor deserturi se gasesc orasele eterice. Deasupra desertului Arizona exista orasul eteric al lui Juan, Iubitul Discipol. Exista altul deasupra desertului Sahara, altul deasupra desertului Gobi si inca unul in Brazilia, orasul eteric al Americii de Sud.
Vremurile ne-au ajuns cu repeziciune si trebuie sa fim mai treji in relatie cu marile centuri electronice ce inconjoara toata creatia, de la Divinitate pana la individ.
Centura electronica ce inconjoara Orasul de Aur este mult mai impenetrabila decat poate sa fie un zid de otel de o mare grosime. Asa, intr-un grad mai mic, individul ce are suficienta intelegere a principiului activ al Fiintei sale Divine, poate sa se inconjoare de un cerc sau centura electronica, pe care o poate califica de modul in care doreste, dar sunt care o califica in mod distructiv! Daca cineva s-ar risca sa o faca, ar gasi ca aceasta centura de forta electronica ar inchide forma sa exterioara si ar consuma-o; dar acei ce o construiesc si o califica cu intelepciune, cu dragoste mare de Dumnezeu si cu putere constructiva, acestea se vor gasi miscandu-se intr-o lume acum neatinsa de ignoranta umana.
Am ajuns in perioada cosmica in care cel ce a reusit un cert grad de intelegere trebuie sa creeze, aplice si sa foloseasca acest miraculos cerc electronic. Fiecare creatie, ce este actiune autoconstienta, are acest cerc de forta electronica inconjurand-o cu naturalitate, dar pana la un anumit punct forta sa este necontrolata si, mai mult disipata.
Creand de un mod constient acest mare inel de forta electronica pura, detii toata filtrarea esentei ilimitate si o mentii in rezerva pentru un folos direct si constient. Dupa niste luni ale acestei activitati creatoare si constiente in acest cerc electronic, trebuie sa ai grija de a sti sa dirijezi aceasta forta, sa nu fie in nici o alta forma decat in Dragoste Divina. In inceputurile individualizarii fiintei umane, aceasta se gasea, natural, inconjurata de acest cerc magic; dar pe masura ce constiinta sa cobora se produceau crapaturi in cerc cauzand filtrari, pana cand a disparut. Cercul nu a fost o creatie constienta a omului; era un cerc invaluitor natural prin statutul sau de constiinta.
Acum, studentii Luminii trebuie sa puna mainile la munca intr-un mod constient si sa creeze acest cerc electronic in jurul sau, vizualizandul perfect, fara greseala in constructia sa. De acest mod , va fi posibil sa aprofundeze in Centura Electronica a Divinitatii si sa primiasca de acolo Intelepciune, Dragoste si Lumina fara limite si asa sa invete aplicarea legilor simple prin care toata puterea creatoare este posibila. Datorita faptului ca elevului i se recomanda tot timpul, fara sa o uite, sa priveasca spre propria sa Fiinta Superioara, creator al individualitatii sale, fara indoiala nu s-a obtinut nici o reusita in care sa nu fi fost data asistenta de catre cei mai inaintati.
Cum ai doar un Dumnezeu, o singura Prezenta si Activitatea Sa Atotputernica, rezulta ca cel mai inaintat este un pic mai mult de Fiinta Divina in Actiune. In aceasta recunoastere poti sa intelegi pentru ce poti simti  EU SUNT aici si  EU SUNT acolo, datorita faptului ca ai doar o Fiinta Divina in toate partile.
Cand elevul intelege ca Oastea Inaltata a Maiestrilor nu este altceva decat constiinta sa mai inaintata, atunci va simti marile posibilitati la mana sa indiferent ca se dirijeaza lui Dumnezeu direct, unuia dintre Maestrii Inaltati in Lumina sau propriului sau EU SUNT. In realitate nu ai diferenta pentru ca toti sunt una. Dar pana cand nu se ajunge la acest stadiu de constiinta ai diferenta pentru ca individul, este ca si sigur, ca va simti o diviziune a Fiintei Unice, treaba ce nu este posibila doar in ignoranta activitatii externe mentale.
Cand individul gandeste in aceasta expresie exterioara, trebuie sa-si aminteasca tot timpul ca este activitatea externa a INTELIGENTEI UNICE, protejandu-se pe sine insusi contra la diviziune –in propria sa constiinta – de aceasta mare si unica putere Divina centrata in el.
Din nou trebuie sa amintesc ca aceasta Mare Putere Ilimitata de Dumnezeu nu poate sa intre in uzul tau exterior doar prin virtutea propriei tale invitatii. Ai doar o clasa de invitatie ce o poate face sa curga si aceasta este sentimentul profund de dragoste si devotiune.
Cand s-a generat Cercul Electronic in jurul a unuia insusi, nu ai alta putere ce poate sa-l patrunda, doar Dragostea Divina. Si cand se penetreaza in Radiantul, Incandescentul Cerc al Divinitatii, este doar Constiinta ta de Dragoste Divina care il poate penetra si prin care Dumnezeirea intoarce Marea sa Revarsare ce iti ajunge prin Mesagerii Transcendenti ce depasesc cu mult forma conceptul tau actual, ca nu este posibil sa se transmita in vorbe Grandoarea Dragostei, Intelepciunii si Puterii acestor Mari Fiinte.
Aminteste-ti ca studentul ce indrazneste si tace se va gasi inaltat la transcendenta radianta a acestei SFERE INTERNE. Si va fi prin intermediul viziunii si experientei sale ce va reusi sa o inteleaga. Sufletul ce are suficienta forta pentru a se inarma cu armatura Dragostei Divine si sa inainteze, nu va intalni nici o obstructie, pentru ca nu ai nimic intre prezenta sa constiinta si aceasta Sfera de Mare Transcendenta Interna ce obstructioneaza apropierea Dragostei Divine.
Cand ai privit si ajuns in acest Cerc Intern, vei intelege cat de imperfecta este prezenta expresie a Dragostei Divine. O data ce se face constiinta de aceste Mari Sfere, la care se poate accede,se gaseste fara teama atingand profund radiatia interna a acestei Mari Axe Inteligente din care au procedat toata Creatia si toate lumile.
Intre voi ai suflete puternice si valoroase ce vor intelege aceasta si ca o puteti folosi pentru marea binecuvantare proprie si a celorlalti. Altii la fel vor intelege ca Prezenta ce bate in fiecare inima este Dumnezeu, ca esenta ce iese pentru a vitaliza forma exterioara este Dumnezeu in Actiune, ca activitatea ce face sa circule sangele prin tot corpul este Dumnezeu. Atunci, iubite student, fii atent in urmatoarea: Nu vezi ce eroare mare este a se afunda in ignoranta fiintei exterioare si simti durere, molestie sau perturbari, toate create prin ignoranta acestei fiinte, cand cateva clipe de meditare te vor face sa vezi ca nu poate exista doar o Prezenta, o Inteligenta, o Putere ce este Dumnezeu activand in minte si in corp?
Vezi acum cat de simpla, doar ca puternica, este aceasta Constiinta in interiorul tau, ce poate elibera deplina recunoastere a Marii si Pure Activitati de Dumnezeu in minte si corp si ca permite ca miraculoasa si transcendenta Esenta sa umple fiecare celula pana se revarsa?
Cred ca nu poti mai putin sa captezi simplitatea propriei tale Fiinte Interne activand in tine insuti. Intoarcete constant spre Ea. Iubeste-o, slaveste-o, ordona-i sa apara in fiecare celula a corpului, in fiecare necesitate a activitatii exterioare, in casa ta, in afacerea ta, etc. Cand dorinta ta se proiecteaza revestita in Prezenta, Puterea si Inteligenta lui Dumnezeu, nu poate sa greseasca. Trebuie sa-ti aduca ceea ce ai nevoie sau doresti, acum ca dorinta este doar o activitate minora fata de un decret si decretul este recunoasterea dorintei implinite. Pot sa te asigur ca niciodata nu trebuie sa ai vreo teama cand folosesti aceasta mare Putere.
Stii bine ca daca o folosesti rau, vei genera inarmonie. Daca o folosesti intr-un mod constructiv, iti va aduce mari binecuvantari, ca nu vei mai putea trai decat slavind-o si multumindu-i. Aceasta Putere asteapta directia ta constienta.
Persoana ce a spus intr-o zi biblica: "Cine dintre voi poate adauga cu gandul cativa centimetri la inaltimea sa?", a constrans activitatea si progresul individual, acum ca gandirea si sentimentul sunt Puterea Creatoare de Dumnezeu in Actiune.
Folosirea fara control al gandirii si sentimentului au adus toate clasele de discordii, boli si molestii. Fara indoiala, putini sunt cei ce cred aceasta si continua sa creeze haos in lumea sa cu gandurile sale si dorintele dezordonate, cand ar putea, asa usor cum respira, a se intoarce sa foloseasca gandul sau constructiv si cu motivul Dragostei sa-si construiasca un paradis perfect intr-o perioada de doi ani.
Pana si Stiinta a comprobat ca forma exterioara si corpul intern se reinnoiesc complet in putine luni; in aceasta maniera ca, prin intermediul aplicarii legilor adevarate ale Fiintei, cat de usor este, sa cauzeze perfectiunea corpului exterior intreg, pentru ca fiecare organ sa recastige activitatea sa normala si perfecta in putin timp! Ar fi imposibil ca inarmonia sa intre in gand sau corp. Aceasta este poarta deschisa de Dumnezeu inaintea ta ce nimeni nu o poate inchide in afara de tine; pe care nimeni nu o poate impiedica sau in care poate interveni. Foloseste din toate puterile tale domeniul tau si puterea Divina si fii liber.
Poti sa mentii aceasta perfecta libertate prin intermediul cunoasterii constiente si aplicate. Iti voi dezvalui un secret ce, daca ar fi inteles de cineva rautacios sau discordant, l-ar scoate din aceasta activitate distructiva, acum ca, nu ar fi decat pentru un motiv pur egoist. Persoana rautaciosa, critica, ce trimite ganduri si vorbe spre alta persoana, primeste inapoi cauzalitatea negativa cu care a incarcat sentimentele sale, vorbele si gandurile. In schimb, cealalta persoana, daca este stabilizata in puterea sa Divina, primeste energia de care are nevoie, calificand-o. Asa, creatorul discordiei prin ura si condamnarea sa se distruge pe sine insusi, lumea sa si treburile sale.
Este aici un punct vital pe care il au de inteles elevii. Cand cineva, inconstient, cauta sa ajunga in Cercul Electronic Interior de Dumnezeu, face din expresia sa si activitatea exterioara un continuu flux al Esentei pure ce vine de la Divinitate. Acesta, in sine insusi, este unul dintre cele mai mari servicii, cunoscut de putine fiinte ce sunt constiiente de ceea ce inseamna pentru umanitate.
Cine trateaza sa atinga interiorul Cercului electronic ajunge sa fie un izvor continuu; si radiatia este o binecuvantare pentru rasa umana.
Asa, centenare dupa centenare, au avut altruistii mesageri de Dumnezeu, prin care este revarsata, pentru binecuvantarea celor ce nu inteleg, Prezenta Inaltatoare a acestei energii ce curge. Cand se gaseste cineva ce poate sa fie un canal pentru aceasta mare prezenta acumulata, se aseamana cu prímele picaturi dintr-o filtratie a unui baraj de apa.
Pe masura ce constiinta se mentine ferma si pe masura ce se mareste fisura in baraj, iese un mai mare volum de apa si la sfarsit ramane eliminata toata obstructia si se proiecteaza intreaga forta pentru a fi utilizata.
In contra de apa acumulata ce se desbordeaza, pierzandu-se pentru ca are o carenta de directie, Puterea Divina, asa eliberata, se duce direct la canalul de constiinta mai receptiv si acolo se aduna sperand oportunitatea de a se manifesta.
De acest mod, studentul Luminii, in afara de activitatea sa de raspandire a Adevarului, se converteste, asa spus, intr-o fantana arteziana din a carei profunditate curge aceasta mare esenta de Dumnezeu.
Elevii trebuie sa-si aminteasca in fiecare moment ca, fara sa conteze greselile pe care le-au facut, Dumnezeu niciodata nu critica, nici un condamna, doar ca la fiecare impiedecare spune dulce si cu multa dragoste: "Ridicate fiule si incepe din nou, continua sa inveti pana ce reusesti adevarata victorie si ai libertatea domeniului tau divin".

Cand cineva este constient ca a facut o greseala, tot timpul primul act trebuie sa fie, a invoca Legea Iertarii si a cere forta si intelepciune pentru a nu repeta greseala. Dumnezeu, Totul amor, are o pacienta infinita si nu conteaza numarul greselilor noastre, asadar tot timpul se poate spune:  "Ridicate si urca la Tatal". Aceasta este dragostea si libertatea in care Fiii lui Dumnezeu au privilegiul de a actua. Este doar un proces invincibil, ce evolutioneaza si se face prin Puterea de a genera constient Dragostea Divina. Fiind Dragostea axa fiecarei vieti, cu cat o folosim mai mult constient, mai usor vom elibera marea Putere de Dumnezeu, ce, ca o mare forta acumulata tot timpul asteapta o deschidere pentru a se proiecta prin propria noastra constiinta.
Pentru prima data in multe secole, farurile sau razele Orasului Aurit, ce se afla in Planul Eteric deasupra desertului Sahara, sunt puse in operatie activa deasupra Americii si a intregului Pamant. Pot exista indivizi ce pot sa vada aceste Raze fara sa stie ceea ce semnifica.
Omul nu poate sa continuie sa gandeasca in continuare generand forte distructive si sa continue sa supravietuiasca lor. Cine poate imprastia cunoasterea Cercului Electronic, nu trebuie sa fie privati de beneficiile sale. Sa il divulge impreuna cu alerta.
Foloseste aceasta informatie: "EU SUNT activitatea indeplinita si Puterea sustinatoare a fiecarui lucru constructiv pe care il doresc". Foloseste-l ca pe un decret general, pentru ca puterea ce sustine este in tot ceea ce exista. "EU SUNT" aici si "EU SUNT" acolo, decretand-ul in tot ceea ce vrei sa reusesti, este un admirabil decret pentru a folosi Unica Activitate si pentru a se ridica deasupra constiintei de separare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu