luni, 24 mai 2010

Cartea de Aur/ Capitolul 4


Capitolul 4







        FOCUL CREATOR ce "EU SUNT" este Flacara Lui Dumnezeu. Prezenta sa Maestra se gaseste imprimata in inima tuturor fiilor Lui Dumnezeu, dar bine, in unii este doar o scantee. Fara indoiala ca, daca se trateaza corect, aceasta scantee poate sa se converteasca intr-un mare Foc Creator si o Flacara Consumatoare.
        In activitatile sale multiple, aceasta Mare Prezenta este activitatea omniprezenta ce se poate folosi fara limite si care poate sterge din constiinta ceea ce este doar o aparenta si care il tine legat de-a lungul anilor infiniti.
        Astazi, Centrul de Putere si Autoritate este la vedere inaintea fiecarui student ce inainteaza in invatatura. In principiu poate sa il atinga mental si sa ia acest Centru de Autoritate si sa-l foloseasca; dar imediat isi va da seama ca il pote folosi aproape tangibil si vizibil.
      Nu este o vana promisiune ca cei ce cauta lumina vor primi acest domeniu. Cand trecem printr-o padure stim ca putem sa ne reintoarcem pe aceiasi carare, dar decizia este a noastra.
Asadar, dupa sute de ani cautand putere si autoritate in exteriorul nostru, vedem ca maine a disparut ca si cum a fost deasupra apelor adanci.
      Prin acceptarea cu bucurie a domeniului tau Divin poti pasi ferm baza sigura a Rocii Adevarului, care este Dumnezeu insusi si de la care nici o tulburare exterioara nu poate niciodata sa te atinga o data ce ai invatat-o prin propia ta experienta.
      Elevii Adevarului se intreaba pentru ce se retin in decizia lor de a se mentine fermi sau legati de PREZENTA DE DUMNEZEU, acum ca acesta este domeniul pe care il cauta. Nu analizeaza forma in care activeaza pentru a afla ce este ceea ce le cauzeaza asa mare perturbare si indoiala; dar pentru cine aplica autoritatea ce le apartine si investigheaza profund in cauzele sale proprii, le va fi foarte usor sa separe neghina de boabele de aur si sa se simta repede liberi de perturbarea ce ii face sa se indoiasca de sine insasi, pana si de PREZENTA LUI DUMNEZEU ce bate in inimile lor.
      Cand studentii vor avea cu ei si cu Dumnezeu PREZENTA "EU SUNT", suficienta onoare pentru a scoate din radacina ceea ce produce aceasta perturbare interioara vor simti aceasta MARE LUMINA, iradiere a Marei Fiinte Divine si vor face cu putin efort sa poata reusi ca, Marea Prezenta "EU SUNT" in dragostea si inteligenta sa se transforme in Putere, Forta si Siguranta autosustinuta; de modul ca ii vor mentine cu toata forta asidui la aceasta Roca a Adevarului, ce este una dintre aceste Mari Pietre Pretioase ale Regatului Lui Dumnezeu; si aceasta Lumina stralucitoare ii va invalui la cea  mai mica invitatie.
       Oh, studentule de astazi! Mentinete asiduu la aceasta Mare Prezenta ce bate in inima ta, a carei viata curge prin vinele tale, a carei energie se re varsa in mintea ta. Tu ai liberul albitru si il poti califica si binecuvanta pentru ca sa te perfectioneze sau sa te faca imperfect. Aminteste-ti ca, pentru faptul ca nu ai invocat aceasta Mare Prezenta, ai creat inarmonie si dezordini. Trebuie sa iti acorzi timpul suficient ca sa reusesti deplina recunoastere a acestei mari puteri si sa ii dai toata activitatea vietii tale.
       Nu te impacienta pentru ca evenimentele nu se compun asa repede cum tie ti-ar placea. Acestea functioneaza deacord cu viteza acceptarii tale si cu intensitatea sentimentelor tale.
        Aceasta mare energie ce iese din corpul si mintea ta este pura energie electronica de Dumnezeu, Marea Prezenta "EU SUNT". Daca gandurile tale sunt mentinute  cu satisfactie in fiinta ta divina, ca origine a fiintei si vietii tale, aceasta energie pura electronica va actua fara osteneala si necontaminata de calificarea umana discordanta.
        Dar daca permiti, constient sau nu, ca gandurile tale sa inceapa sa se infecteze cu discordii ce la fiecare pas te inconjoara, tu ii schimbi culoarea si calitatea acestei energii pure si radiante.
        Ea este obligata a actua si tu esti cel care dicteaza cum se va comporta ajungand la tine.Sa nu crezi niciodata ca vei putea scapa de acest fapt simplu. Este o lege neclintita si nimeni nu o poate schimba. Elevii trebuie sa inteleaga si sa mentina aceasta atitudine daca doresc  sa progreseze constant.
        Iubitii mei, de mult ce va indoiti, va temeti si manifestati rebeliune fata de autocoruptie, aceasta este poarta deschisa spre marea iluminare si libertate de toata limitarea umana exterioara.
        Sunt multi studenti ce, cand ajung la un cert grad de intelegere, le sunt revelate rezultatele activitatilor sale purificatoare si infruntandu-se multelor erori comise, pe care trebuie sa le corijeze, se desconsoleaza criticandu-se si condamnandu-se pe ei insisi si pe Dumnezeu. Aceasta este alta mare eroare.
        Tot ceea ce le este revelat pentru a fi corijat, trebuie sa-i bucure intr-un mare masura, fapt care este o oportunitate pentru a inainta corijandu-se erori ce inainte erau ascunse. Admitand ca Dumnezeu este puterea de a gandi, stiu ca au inauntrul lor puterea de a se corija si trebuie sa puna mainile la munca.
        Viata lui Dumnezeu ce le bate in piept este suficienta proba a faptului ca poseda Inteligenta si Puterea Lui Dumnezeu cu care sa dizolve si sa consume toate erorile si creatiile discordante ce au fabricat in jurul lor, constient sau nu, si pot spune acestor creatii nedorite: EU SUNT Marea Flacara consumatoare ce acum si pentru totdeauna dizolva toata eroarea trecuta si prezenta, cauza sa si nucleul sau si toata creatia nedorita, pentru care fiinta mea externa este responsabila.
        Este de neinteles, dar pare ca elevii au dificultati pentru a se ancora in recunoasterea puterii fara limite ce manevreaza cand pronunta "EU SUNT ", cand pana si intelectul, ce este doar o activitate externa, stie aceasta. Elevii trebuie sa o intensifice cu toata puterea sa, simtind intens adevarul acesteia si atunci vor avea o mare viteza si putere aditionala folosind-o. Iubite student, a ajuns timpul in care poti sa folosesti aceasta putere cu mare autoritate pentru a te dezlega de lanturile de limitari ce te-au presionat asa mult timp.
        Pune-te a ordona casa ta cu determinare. Daca ar fi sa primesti un oaspete distins, nu ma indoiesc ca ti-ai petrece zile muncind cu eficienta, lustruind si pregatind totul pentru al primi. Cu atat mai important este a te prepara pentru acest mare principiu de dragoste si pace, principiul Focului Consumator ce traieste inauntrul tau si controleaza elementul Foc!
        Cand cineva se gandeste la Oromasis, principe al elementului Foc, se gandeste la flacara focului creat si invoca ajutorul sau in inflacararea acestei puteri creatoare, care atrage inimaginabile rezultate.
        Cand vorbesti in Numele, Puterea si Autoritatea Marelui "EU SUNT",desprinzi energii fara limita care au rolul sa implineasca dorintele tale. Pentru ce, atunci, continui sa permiti ca indoiala si teama sa te urmareasca cand "EU SUNT" este poarta deschisa a opulentei Lui Dumnezeu, asteptand sa se reverse in sanatate, binecuvantari si prosperitate? Indrazneste a fi, a simti si a utiliza aceasta Mare Autoritate, Dumnezeu in fiecare dintre noi.
        Iubite student, nu iti dai seama ca poti manifesta perfectiunea in cateva minute sau in putine ore, luand determinarea de a afirma cu suficienta intensitate: EU SUNT imensa Energie Electronica ce curge, reinnoieste, umple fiecare celula din Mintea si Corpul Meu, acum chiar in acest moment? Nu vezi ca la putine minute sau ore poti disipa orice perturbare de minte sau de corp si permite ca acesta pura, Mare Energie sa-si faca treaba sa fara influienta, fara sa fie afectata sau colorata de nici un element al propriei tale gandiri? Daca poti reinnoi un nerv, un organ, sa construiesti orice membru al corpului tau in a sa originala perfectiune, aproape imediat, de ce sa nu o simti si sa o folosesti? Pe masura ce experimentezi admirabilele rezultate, credinta si confianta ta vor efectua activitatea sa perfecta si mintea ta va dobandi toata increderea necesara in aceasta mare Prezenta si Putere si in uzul sau Omniprezent si ilimitat.
                Oastea Ingerilor se bucura de reintoarcerea calatorului ce mult timp a cautat autoritate in exterior si nu a gasit decat pleava. Dupa ce energia a fost cheltuita, se intoarce acasa si acolo gaseste izvorul ce il reconstruieste in toate discrepantele, inclusiv cea care se numeste "batranete". Atunci poti sa te arati reinnoit in plenitudinea tineretii si puterii, pentru ca aceasta este calea vietii lui Dumnezeu.
                 Se mentinE  o miraculoasa activitate vibratorie manifestata cand fiecare vorbeste suav. Daca ai putea sa vezi  actiunea interioara disipand toata discordia!
             La inceput, daca nu simti trecand prin tine nici o forta electronica, sa nu crezi ca nu ai primit aceasta mare energie, acum ca tu i-ai ordonat cu autoritatea lui Dumnezeu "EU SUNT", sa curga prin mintea si corpul tau.
                Acelasi lucru se poate face pentru afaceri sau treburi in care nu se manifesta toata ordinea si armonia ce se doreste. Poti sa te pui in picioare (pentru ca asta te face sa simti autoritatea) si sa invoci marea ta prezenta "EU SUNT" si sa o trimiti in lumea afacerilor tale. Ordoneaza-i sa consume tot ceea ce nu este egal ei insisi si sa o substituie cu perfectiunea Lui Dumnezeu ce "EU SUNT". Ordoneaza-i sa se mentina pe ea insasi, sa manifeste autoritatea sa nesfarsita si sa curete lumea ta de toate lucrurile discordante. Si termini declarand: EU SUNT Suprema Autoritate, Dumnezeu in Actiune.
                Nu este necesar  sa fie tensionat nici mai putin sa permita ca, corpul sa fie in aceasta situatie de tensiune, doar trebuie sa urcam in suprematia si demnitatea autoritatii noastre divine si sa curatim tot ceea ce are nevoie sa fie curat. Facand asta nu este necesar sa se vorbeasca cu voce inalta, doar in voce joasa, dar cu un ton de Maestrie.
                Punete in picioare in camera ta si declara: EU SUNT stapanul propriei mele lumi, EU SUNT victorioasa Inteligenta ce il guverneaza. Ordonez acestei Mari Radiante si Inteligente Energii de Dumnezeu sa intre in Lumea Mea, ii ordon sa imi aduca Opulenta lui Dumnezeu, facuta vizibila in mainile Mele si pentru Folosul Meu. Ii ordon sa creeze toata perfectiunea. EU nu SUNT acum copilul in Cristos ci, Prezenta Maeastra ce a ajuns in plina sa inaltare. Vorbesc si ordon cu autoritate.
                Se pot dizolva greselile comise si sa se recreeze imediat perfectiunea ce se doreste. Stiind ca este autosustinuta, tot timpul ce nu se amesteca cu alte activitati distructive ale gandului si sentimentului.
                Vreau mult sa simti ca esti unica autoritate in lumea ta. Sa nu te temi niciodata ca prin a perfectiona lumea ta vei desfigura lumea altuia sau altora in timp ce nu ai intentii de a dauna cuiva. La fel nu conteaza ceea ce spun ceilalti, sau cat incearca sa te intrerupa cu indoielile, teama si limitarile lor. Tu esti suprema autoritate in lumea ta si tot ceea ce ai de facut este sa spui cand te urmaresc aceste conditii: EU SUNT Marele Cerc Magic de protectie in jurul meu, ce este invincibil, ce respinge tot elementul discordant ce intentioneaza sa ma molesteze. EU SUNT Perfectiunea Lumii Mele si aceasta este autosustinuta.

                Oh iubitule! Acum nu este necesar sa eziti a cauta adevarul si a intreba despre "EU SUNT autoritatea". Mergi, indrazneste, foloseste aceasta autoritate a Lui Dumnezeu ce se manifesta in "EU SUNT" in toate cate exista. Pentru ca tu ai dorit Prezenta marilor Fiinte Inaltate. Atunci decreteaza: EU SUNT Prezenta vizibila a numitilor Maestri Inaltati pe care vreau sa-i vad ca apar aici inaintea mea si a caror asistenta invoc.
                A ajuns momentul in care poti descarca toata discordia din mintea ta. Umple-o cu aceasta esenta electronica pura si nici o molestie nu poate sa intre in timp ce te mentii plin de aceasta Prezenta. Iti repet ca tu esti autoritatea in lumea ta si gandul tau este plin de aceasta Esenta, nu poate sa o atinga nici daca ar vrea vreo discordie. Hai sa luam aceasta autoritate si sa declaram fara omisiune: EU SUNT suprematia omului. Unde vrea sa ma dirijeze, EU SUNT Dumnezeu in actiune.