vineri, 14 mai 2010

Cartea de aur/ Saint Germaine/ Capitolul 1


                        Cartea de Aur a Fratiei Saint Germain

                                                    de Saint Germain
(tradusa Dan Mihai)



     Avem aici Sfanta Invatatura pe care Maestrul Saint Germaine a realizat-o pentru Era Sa de Aur si care formeaza al Treilea  Ciclu de Invatatura a Fratiei Saint Germaine dupa care discipolul are cunostinta deplina a Prezentei sale EU SUNT.
     Cu  cat inveti si meditezi mai mult continutul acestei carti, mai protejat si elevat vei fi si  in acelasi mod ti se atrage  atentia ca Iubitul  Maestru nu se indoieste si nici nu foloseste nici o disimulare pentru a-ti  arata  pericolele si pedepsele la care te expui daca infoci  atentia  in legi, pasi si vibratii inferioare celor  invatate de El aici.
   Aici urmeaza deci, Regulile Divine. De implinirea lor, raspunzi tu.



Capitolul 1


        Acolo, unde se manifesta VIATA, in toate activitatile sale, ea este DUMNEZEU IN ACTIUNE.Este din cauza lipsei de cunoastere asupra formei de aplicare al gandului-sentiment, ca, fiintele umane impiedica tot timpul pasul spre Esenta Vietii. De n-ar fi aceasta, Viata  ar presenta perfectiunea si naturalitatea sa in tote partile.
         Tendinta naturala a Vietii este: Dragoste, Pace, Frumusete, Armonie si Opulenta. Si continuu, Viata naste pentru a manifesta mai mult perfectiunea sa, tot timpul cu impulsul vivificator ce ii este inerent.


EU SUNT

                                                                   

 EU SUNT este activitatea Vietii.  Si resulta straniu ca studentii cei mai sinceri  nu ajung sa capteze tot timpul adevaratul semnificat al acestor doua cuvinte.
      Cand spui EU SUNT simtind, deschizi  fantana  Vietii Eterne, pentru ca, in acest mod sa curga fara obstacule dea lungul cursului sau. Mai bine spus, deschizi poarta ingusta fluxului sau natural. Fara indoiala, daca spui Eu nu Sunt inchizi poarta  in plina fata acestei Mari Energii.
      EU SUNT este deplina activitate de Dumnezeu. Am introdus inaintea ta de un infinit de ori Adevarul: DUMNEZEU IN ACTIUNE. Trebuie sa intelegi ca prima expresie a oricarui ser idividualizat, unde ar fi el in Univers, sa fie in gind, sentiment sau vorba, este EU SUNT, recunoscand  de acest fel Propria sa Victorioasa Divinitate.
             Tratand de a intelege si aplica aceste puternice , dar simple legi , studentul va mentine o vigilenta stricta asupra gandurilor si felului de a se exprima. De fiecare data ce unul gandeste o spune nu Sunt, nu pot sau nu am  sugruma Marea Prezenta Interioara, constient sau inconstient, ca si cum ar stringe mainile in jurul gatului cuiva; doar ca, cu respect pentru forma exterioara,  gandul  poate ajunge sa faca ca mana sa lase de apasat in orice moment , in timp ce, cand  se declara a  nu fi, nu pot sau nu am , se pune in miscare ilimitata energie ce continua sa actuieze pana cand  el insusi o leaga, mutandu-i actiunea.
            Aceasta iti va demonstra marea putere de care dispui pentru a califica, determina si ordona  forma in care vrei sa actuieze  marea energie de Dumnezeu. Si amintesteti ca, gandurile aruncate fara ordine si armonie, leaga la roata reincarnarilor fara sfarsit. Locuitorii oraselor  mor si se incarneaza in acelasi loc de multe ori, pentru ca au format legaturi ce ii atrage din nou in acelasi ambient. In consecinta, studentul  care trebuie sa se reincarneze trebuie sa dea urmatorul ordin: urmatorea data ma voi naste intr-o familie de mare lumina. Aceasta ii va deschide poarta cu mare repeziciune in progresul sau. Mai bine spus, in timp ce continua un decret fara a fi legat, transmutat sau dizolvat, acesta continua sa actioneze  pentru totdeauna, si daca o doreste propriul individ.
            Pentru aceasta  este important sa stii ceea ce faci cand folosesti expresii incorecte fara sa le gandesti, acum ca folosesti  cel mai puternic si Divin Principiu de Activitate in Univers, sau mai bine spus, EU SUNT.

          Sa nu o interpretezi rau. Nu se trateaza de o expresie sau idee orientala, straina, vana, usoara, nici de o exagerare. Se trateaza de inaltul Principiu al Vietii folosit si exprimat dea lungul tuturor civilizatiilor ce exista si au existat. Amintesteti ca primul lucru ce toata forma de viata constienta exprima de ea insasi este EU SUNT. Este mult mai mult ca eu exist. Este mult mai tarziu, in contactul sau cu exteriorul, cu activitati rau calificate, cand se incepe a accepta forme minore de EU SUNT.
        Acum poti vedea, iubite student, ca atunci cand spui sunt bolnav intorci cu voia ta perfectiunea naturala ce inchide procesul vital.
       Dea lungul secolelor de ignoranta si neintelegere, umanitatea a incarcat de falsitate si irealitate pana si atmosfera ce o inconjoara, asadar cand spui sunt bolnav , aceasta este o minciuna flagranta cu respect la Divinitate. Ea(EU) nu poate sa fie decat Perfecta si plina de Viata si Sanatate!
     In numele lui Dumnezeu, lasa-te, studentule de a folosi aceste expresii false cu respect la Divinitatea ta, ar fi imposibil sa ai libertate in timp ce le folosesti. Nu ma voi lasa niciodata de a insista pana cand cu adevarat recunosti si accepti Marea Prezenta de Dumnezeu, EU SUNT in interiorul tau, intr-un mod pozitiv, categoric, nu vei mai avea conditii adverse.
        In numele lui Dumnezeu te rog ca de fiecare data ce incepi a spune si a comenta ca esti bolnav, sarac sau in situatii adverse asemanatore, in acel moment sa schimbi conditia fatala a progresului tau si sa declari mentalmente, dar cu toata intensitatea al tau EU SUNT ,ca El  este toata sanatatea, opulenta, fericirea, pacea si perfectiunea. Lasa-te de dat putere conditiilor exterioare, persoanelor, locurilor si lucrurilor. EU SUNT este puterea de a recunoaste Perfectiunea in fiecare si in toate partile.                                                                                                                                                                                                        

        Cand meditezi in expresia EU SUNT inseamna ca acum stii ca ai pe Dumnezeu in Actiune manifestandu-se in viata ta. Sa nu lasi ca falsele aprecieri si expresii sa continue sa te guverneze si limiteze. Gandeste continuu: EU SUNT , in consecinta, sunt Dumnezeu in Actiune; EU SUNT Viata, Opulenta, Adevarul, acum manifestandu-se.
       De acest mod, amintindu-ti de aceasta Prezenta Invincibila mentii poarta deschisa pentru ca El( presenta EU SUNT) sa tese in manifestarea ta exterioara toata Perfectiunea Sa.
       Sa nu crezi niciodata ca poti sa continui sa folosesti decrete eronate si ca, de o anume forma vor fi corecte pentru a putea manifesta fapte bune, pentru ca este imposibil ca aceasta sa se intample. As vrea sa pot sa-ti marchez cu foc in constiinta ta EU SUNT ca sa nu poti sa te indepartezi de uzul constant al acestei Mari si Glorioase Prezente ce esti!
      Daca vreo conditie imperfecta apare in experienta ta, declara cu fervore ca nu este adevarat. Ca tu accepti doar pe Dumnezeu, este spus, Perfectiunea in viata ta. De fiecare data cand accepti false aparente, ele se vor expresa si manifesta in viata ta si experientele tale. Si nu se trateaza de faptul ca crezi ori nu ceea ce spun. ACEASTA ESTE O LEGE comprobata  prin secole  de experiente. Le pun in mainile tale ca sa te eliberezi.
      Stii cu perfectiune ca lumii occidentale ii place sa se pacaleasca cu idea ca le ajunge sa nu creada sau sa nu accepte vechea idee orientala a vrajitoriei pentru a fi liber de ea.Vrajitoria este doar uzul rau al puterilor spirituale, aceleasi pe care le folosim pentru bine. Cea mai grava clasa de vrajitorie este folosita azi in politica cu uzul puterii mentale rau calificate. Daca aceasta forta ar fi fost folosita in sens invers, spunem, pentru a aminti ca Actiunea lui Dumnezeu este in fiecare persoana ce ocupa un post oficial, cine ar folosi-o in aceasta forma nu doar sa-r elibera pe el insusi, mai mult ar umple lumea politica de libertate si justitie si repede se va trai  intr-o lume naturala unde Actiunea lui Dumnezeu ar imparati in fiecare moment.
      Cum a fost in Egipt este astazi. Cine foloseste rau puterea mentala se leaga la inarmonie, incarnare dupa incarnare. Fa-ti obiceiul de a spune: Eu nu accept si nici nu adopt conditii din ambientul  meu  si  nimic din ceea ce ma inconjoara. Doar de Dumnezeu, de Bine, de al meu EU SUNT.
     Ai nevoie sa te obisnuiesti ati guverna energía ta. In alt mod, aseazate de mai multe ori pe zi si linistestete. Linisteste fiinta ta exterioara. Aceasta permite sa te incarci de energie. Invata sa o ordonezi si sa o controlezi. Daca vrei ca energía ta sa fie inactiva, mentinete inactiv. Daca o vrei activa, continua activ. Trebuie sa te infrunti cu problemele si sa te ridici deasupra lor.
    Studentul trebuie sa stea in alerta pentru a recunoaste in el insusi practicile sale. Nu are de asteptat ca cineva sa i le indice. Trebuie sa se examineze si sa intenteze sa rupa cu tot ceea ce n-ar fi perfect. Forma de a o face este de a declara ca nu are asemenea comportari nedorite. In consecinta,  fiind EU cretie de Dumnezeu, sunt Fiu de Dumnezeu Perfect. Cu aceasta  se reuseste o eliberare ce nu este posibil sa se obtina intr-un alt mod.
       Mentinandu se in vechile obiceiuri este cum ar folosi haine vechi. Gandestete ca nu trebuie sa astepti ca altul sa ti le aminteasca. Nimeni nu o poate face pentru tine.
      In aceasta munca, in aceasta invatatura si in aceasta radiatie toate trairile vechi din individ ies pentru a fi consumate. Inainte de a te plange de fiecare traire ce experimentezi in tine si in lumea ta, amintesteti ca vin  la tine ca sa le respingi, sa le transmuti. Ai grija sa nu-ti fixezi atentia in ceea ce vrei sa cureti. Si este ridicol sa-ti amintesti lucruri ce n-au avut loc. Nu este ceva miraculos ca dupa secole in care ti-ai construit limitari, poti in putin timp sa le cureti si sa te eliberezi prin mediul propriei tale atentii si sfortari? Nu merita efortul? Forma cea mai rapida de a reusi este prin intermediul umorului. Senzatia usoara si placuta pe care ti-o da umorul permite sa faci miraculoase manifestari.
        Daca te pui si invoci Legea Iertarii poti consuma toate relele creatii ale trecutului cu Flacara Violeta Transmutatoare si sa fii liber.Trebuie sa te constientizezi de faptul ca Flacara Violeta este Prezenta Activa de Dumnezeu activand.
       Cand simti dorinta de a face ceva constructiv, fa-o. Pune in aceasta straduinta si reuseste,intampla-se de toate. Ca vezi sau nu manifestarea, nu trebuie sa te preocupi.
       Acum cand elevii cunosc regulile doar intelectual, nu trebuie sa permita ca mintile sa expreseze tot timpul conditii rele si echivocate, aceasta activitate va impiedica exitul. Pare o minciuna ca persoanele nu domina acest inamic. Nici un student nu va putea triumfa pana ce nu se lasa de a se intoarce la conditiile negative ce trateaza sa le depaseasca.
      Munca integra a Maiestrului este de al face sa inteleaga pe elev ce inseamna a accepta. Ceea cu care  individul este deacord, este aceea ce va fi acceptata de el. Daca isi fixeaza atentia in ceva, se va unifica cu acest ceva. Va fi identificat cu aceasta, buna sau rea. Cand mintea accepta ori este deacord cu o situatie sau conditie, individul trece a decreta aceea in lumea sa.
      Ceea ce asculti ori meditezi cu atentie, sau accepti, te pui deacord, identificandu-te cu ea prin virtutea atentiei tale. Crezi ca un om ce vede un sarpe cu clopotei incolacit, merge cu voia sa spre el ca sa-l muste? Natural ca nu! Asta fac elevii cand permit ca atentia lor sa regreseze la probleme.
       Activitatea interioara guverneaza deacord cu planul de Perfectiune.Exteriorul, cand  il lasi sa o faca, tot timpul guverneaza gresit. Cand in mintea ta se ilumineaza un tablou constructiv, este o realitate si ajunge la ea tot timpul ce il mentii in amintirea ta. Este posibil sa te faci asa de constient de Prezenta de Dumnezeu, ca in fiecare moment se poate vedea si simti radiatia Sa curgand in unul.
      Pentru tot ceea ce el nu vrea, elevul demonstreza toata increderea in lumea exterioara. Pentru tot ceea ce se doreste, trbuie sa se oblige a avea  aceiasi incredere in ceea ce este  spiritual. Trebuie tot timpul sa aiba incredere in el insusi si trebuie sa gandeasca: Cum pot sa folosesc indicatiile ce mi-au fost date pentru a intensifica aceasta activitate?